Svaki deo kuće može i treba da ima pozitivan uticaj na život, smatraju poznavaoci feng šui principa, a za novac je "nadležan" ugao bogatstva. Njega određujemo tako što utvrdimo gde je najdalja jugoistočna tačka u domu.

Najbolje bi bilo da u tom delu obavljate sve što je vezano za novac - pripremate račune, držite gotovinu u rezervi za kućne potrebe, čuvate priznanice. U ovom prostoru treba da postavite simbole koji - za vas - predstavljaju bogatstvo i ispunjavaju vas osećajem da živite u obilju.

Univerzalni feng šui simboli koji privlače novac su biljke zlatni bršljan, "dolar" (poznat i pod imenom "žad") ili pahira. Izaberite onu koju vi najviše volite i koju možete s lakoćom da negujete.

Ako se dvoumite oko drugih detalja u vezi sa uređenjem, dobre boje su srebrna i plava, naročito nijansa tirkiza, povoljne su slike prizora iz prirode, a ogledala možete postaviti tako da se ove slike u njima ogledaju.

Najgore što možete da uradite jeste da dozvolite da se u uglu novca skuplja nered. Ako tu ima prašine, paučine i prljavštine, energija je statična, a novac nikako ne pristiže. Ako se, uz sve to, još i ljušti boja na zidovima, tvrde feng šui učitelji, računajte da će vam i novčanik biti prazan.

Oni podsećaju i da u svakoj prostoriji takođe treba voditi računa o jugoistočnom uglu, jer je to "obilje u malom" tako da možete da ponovite neki od simbola i na tim mestima. 

Izvor: Lepa&Srećna