Feng šui zaštita za privlačenje novca uvek se pravi pomoću statue koja liči i na psa i na lava. To su, zapravo, "fu psi" ili "carski lavovi čuvari". Smatra se da su nastali u drevnoj Kini i predstavljaju jaku zaštitu koja se uvek postavljala ispred carskih palata i hramova a štite i porodična bogatstva. Tradicionalno ih postavljaju pred vratima najbogatijih domova i simbol su visokog socijalnog statusa.

Fu psi se obično postavljaju u paru. Muški fu pas drži globus pod desnom šapom, što simboliše kontrolu i zaštitu doma. Ženka drži pod šapom štene i time, predstavlja majčinsku zaštitu.

Ako kuća gleda na sever, zapad ili severozapad, treba postaviti metalne figurice. Za kuće okrenute ka jugu, izaberite statue ofarbane živopisnim bojama, dok za one koje gledaju ka istoku treba nabaviti nešto skuplje, figure napravljene od žada. Mužjak se stavlja desno od ulaznih vrata (kad gledate kuću spolja, sa ulice) a ženka levo.

Fu pas
Shutterstock  

Ako želite da ih postavite unutar kuće, preporučuju se figurice izrađene od keramike ili porcelana. Obavezno treba da budu okrenute ka ulaznim vratima, odnosno ka spolja.

Feng šui zaštita fu pas carski lav
Shutterstock  

Ako vam se ne dopadaju figure ili nemate mesta za njih, alternativa su privesci koji na sebi imaju reljefni simbol carskog lava, tj. fu psa. Obično im je dodata i crvena kićanka i mistični feng šui čvor koji pojačavaju dejstvo. Takav privezak treba okačiti blizu uzlaznih vrata, a nipošto ga nemojte stavljati u kuhinju ili kupatilo.

Feng šui zaštita
Shutterstock  

Izvor: Lepa&Srećna