Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA ODBIJA NOVAC OD KUĆE? SVI PRAVE STRAŠNE GREŠKE NA ULAZNIM VRATIMA: Ovo morate da uradite da biste privukli bogatstvo

Ako želite da ulazna vrata budu pravi magnet za novac, treba da ulaz sredite po ovim feng šui pravilima.

  Izvor: Shutterstock

Dobar feng šui za ulazna vrata uvek znači da ulaz mora da ostavlja odličan utisak, da privlači pozitivnu energiju i predstavlja istinsku dobrodošlicu. Ako vama i vašim gostima uvek prija da uđete u kuću, to je dobar znak magnetizma kojim ćete privući i novac.

Možda će vas zanimati

Velika greška koju mnogi čine jeste da prostor "pred vratima" doživljavaju kao nešto što ne pripada njihovom stanu. Tako se često u hodnik izbacuju stare stvari koje više nemaju upotrebnu vrednost ali je, nekako, vlasniku "uvek žao" da ih baci.

Tu stoje razne natkasne, stočići, police koje nisu dovoljno dobre da stoje u stanu. Pa ipak, izgleda da misle ljudi, "dobre su za napolje".

Nije redak slučaj da pred ulaznim vratima stoje razne stare cipele, islužene papuče. Ako ih i dalje koristite, neka stoje u vašem cipelarniku u predsoblju. Ako ih ne koristite, poklonite ih ili bacite. Ima čak i domaćica koje se libe da pred vratima drže kese sa smećem sve dok se, posle nekoliko sati, neko od ukućana ne reši da krene nekuda pa "usput" baci i đubre. 

Sve ove ružne navike čine pravo ruglo od ulaza u stan. Upravo suprotno nalažu feng šui principi - ulaz treba da bude privlačan, ulazna vrata uvek čista i prostor pred njima uredan bez obzira na to da li je reč o stanu ili porodičnoj kući. 

Ako možete da birate boju ulaznih vrata, obično se preporučuje crvena koja baš i nije tako bliska našoj tradiciji. Međutim, drevni spisi otkrivaju da je i zelena veoma poželjna, a najjednostavniji je savet da se odlučite za svetlu boju drveta ili bledozlatne nijanse poput hrastovog ili borovog furnira. 

 ulazna vrata Izvor: Shutterstock

Ono što svi možemo da uradimo, bez obzira na boju vrata ili položaj u odnosu na strane sveta, jeste da ulazna vrata osvetlimo i zato pazite da sijalica uvek radi. Uložite nešto novca u dodatnu lampu ako ste u zabačenom delu stepeništa. 

Bogatstvo privlači i visoka, elegantna zelena biljka postavljena uz ulazna vrata, bilo sa spoljne bilo sa unutrašnje strane. Ako imate kuću, potrudite se da od kapije do ulaza biljke i travnjaci budu uredni i negovani. Staza bi, po idealnim pravilima, trebalo da bude blago krivudava a ne kao "prosečena lenjirom".

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije