U celom svetu ljudi imaju različita uverenja o običajima i ritualima koji privlače novac. Svima je poznato staro kinesko verovanjeda pare treba držati u crvenom novčaniku, ali iz Japana stiže drugačije pravilo.

1. Novac treba držati u belom novčaniku.

Najbolje bi bilo da bude od zmijske kože, premda je ovo najskuplja varijanta. Verovanje se povezuje sa japanskom boginjom bogatstva Benten koja je nekad uzimala obličje bele zmije. Vremenom se ova priča proširila toliko da sada svi koji žele da privuku novac drže bar nešto para u belom novčaniku.

2. Držite bar jednu biljku novca u kući.

Više biljaka nosi ovaj popularni nadimak. Među njima je čuvena "dolar" biljka, ali i zlatni bršljan prati uverenje da privlači bogatstvo. Morate dobro da pazite da na biljci nema suvih listova, jer će onda novac odlaziti iz kuće.

3. Stavite obavezno novčić u džepove nove garderobe.

Kad god kupite nešto novo od odeće, stavite po novčić u svaki džep. Ovo je staro sujeverje koje prati i poslovica "slično se sličnom raduje" ili "sličnosti se privlače".

4. Nikad ne stavljajte novac na pod.

Suprotno našem uverenju da treba baciti novčiće u ugao nove kuće ili radnje, u feng šuiju se ne savetuje da bilo šta što sadrži novac  stavimo na pod. To važi i za tašnu ili novčanik.

5. Nikad nemojte da zviždite u kući.

Ovo verovanje potiče iz Evrope, ali se proširilo po celom svetu. Smatra se da zviždanje privlači negativnu energiju i zle sile koje će vam oduzeti imanje. Nekada se govorilo "ne zviždi, privući ćeš miševe u kuću". Opasne štetočine koje mogu da upropaste kućnu zalihu hrane sada su simbol za oticanje bogatstva iz kuće.

Izvor: Lepa&Srećna