Za razliku od uobičajene jednostavnosti koja odlikuje Kuzerov dizajn, njegove stepenice su kompleksne. One su mahom spiralne – od onih koje su čitave kružne, preko onih čijih je nekoliko prvih stepenica spiralno, do onih koje su raspoređene u blagi polukrug. Ipak, i u ovoj vrsti dizajna on se povremeno vrati jednostavnosti i mogu se naći i primerci koji bi se lako mogli uvrstiti u minimalistički stil.

Takođe, njegov standarni stil je karakterističan po masivnosti komada, a među ovim malim umetničkim delima kriju se lagane stepenice tankih gelenedera, mada se može pronaći i neki teži primerak. U svakom od ovih slučaja, uočljiva je stabilnost, kakva se mogla pronaći i u Kuzerovim kuhinjama ili spavaćim sobama.

Fotografije stepenica koje potpisuje Dirk Kuzer možete pronaći u našoj galeriji slika, a one vam mogu poslužiti kao svojevrsna inspiracija za uređenje sopstvenog doma.

Tamara Sorak

LepaiSrecna Inovativan spoj iskonske prirode i toplote koja nas nostalgično greje, to je recept za uspešna idejna rešenja belgijskog dizajnera Dirka Kuzera i stepenice napravljene po njegovoj zamisli.