Sastojci:
- paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje)
- ulje
- so
- vinsko sirće
Priprema:
Mesnate paprike ispecite na šporetu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan. Sutradan u šerpu uspite ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano.
Svaku oljuštenu paprika umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u toplu teglu.
Svaki red paprika malo posolite. Napunite teglu da ostane tri prsta prazna.
Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje. Kad se završi vrenje (što paprici ništa ne oduzima od ukusa), dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu.
Sad povežite tegle i ostavite s ostalom zimnicom.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka