Sastojci:

  • paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje)
  • ulje
  • so
  • vinsko sirće

Priprema:

Mesnate paprike ispecite na šporetu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan. Sutradan u šerpu uspite ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano.

Svaku oljuštenu paprika umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u toplu teglu.

RECEPTI ZA ZIMNICU

Svaki red paprika malo posolite. Napunite teglu da ostane tri prsta prazna.

Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje. Kad se završi vrenje (što paprici ništa ne oduzima od ukusa), dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu.

Sad povežite tegle i ostavite s ostalom zimnicom.

Recepte piše: Milja Lukić