Sastojci:
- 5 l vode
- 1,25 dl esencije
- 200 g soli
- 400 g šećera
- 5 g vinobrana
- 2-3 glavice karfiola
Priprema:
Karfiol operite, iskidajte na cvetiće i ostavite da se malo ocedi. Poslažite cvetove u tegle, pa stavite plastični graničnik (koji će pritisnuti karfiol). Nalijte presolcem. A presolac ste skuvali tako što ste skuvali u vodi razmućene so i šećer (mešali ste dok se nisu istopili). Kad ste sklonili s vatre, dodali ste esenciju i vinobran, dobro izmešali, pa nalili u tegle, preko karfiola.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka