• Sastojci:
  • 1,5 kg crvenog pasulja
  • 4 lista lovora
  • 1 kg crvenog luka
  • 2 kg crvene paprike
  • 2 kg paradajza
  • 3 dl ulja
  • 1 glavica belog luka
  • 3-4 feferone
  • 1 veza peršuna
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika mlevenog semena korijandera
  • 1 dl jabukovog sirćeta

Priprema:

Pasulj oprati, naliti vodom i ostaviti da stoji preko noći.

Sutradan vodu odliti, doliti novu i kuvati od kad provri 10 minuta. Odliti opet vodu, doliti novu, dodati lovorov list i kuvati dok se ne skuva, a zrna ostaju cela da se ne raspadnu.

Kad se skuva ocediti od tečnosti. Crveni luk iseći na kockice, papriku iseći na kockice.

Paradajz oguliti i iseći.

Na ulju malo pržiti crveni luk pa dodati seckanu papriku, paradajz, beli luk protisnut kroz secka, seckani peršun, seckanu feferonu, 2 kašike soli, 3 kašike šećera. Kuvati 30 minuta uz povremeno mešanje. Dodati kuvan ocedjen pasulj, mleveni korijander i jabukovo sirće.

Kuvati još 10 minuta i stavljati u zagrejane sterilisane tegle. Napunjene tegle dobro zatvoriti staviti u zagrejanu rernu na 100 stepeni. Grejati 10 minuta, rernu isključiti i ostaviti tegle u rerni dok se ne ohlade.

Izvor: Recepti