I dok za neke sezona stavljanja zimnice još uvek traje, većina je već stavila kupus da se kiseli i burad odložila u ostavu ili drugo mesto gde će čekati da se proces kiseljenja završi i konačno stignu omiljene zimske namirnice.
Ipak, neretko se dešava da tek nakon što smo sav posao završili, shvatimo da smo kupus presolili.
Ako se i vama ovo dogodilo, nemojte da očajavate - nema potrebe da ga bacate, niti da ga ispirate do iznemoglosti. Postoji sasvim jednostavno rešenje koje nudi priroda!
Sve što treba da uradite jeste da u bure sa kiselim kupusom dodate šargarepu ili zeleni paradajz.
Naime, ovo povrće ima moć da apsorbuje višak soli. Na bure standardne veličine biće vam potrebno oko 2 kilograma šargarepe ili zelenog paradajza, a možete koristiti i mešavinu ove dve vrste povrća, a pre nego što ih dodate u bure s kupusom, potrebno je da svaki plod probušite viljuškom.
Ako je kupus toliko presoljen da ni dodavanje šaragrepe i zelenog paradajza ne pomaže, po potrebi možete svaku glavicu kupusa nakratko da potopite u ključalu vodu. To bi takođe trebalo da pomogne da se izbaci višak soli.
Tekst: Biljana Stankovac
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka