Teško je potrošiti čitav koren đumbira a da on ne izgubi svežinu, izuzev ukoliko ga ne stavljate baš u svako jelo. Na sreću, on se može dobro odrzati i u zamrzivaču. Ako ga niste već isekli, slobodno ga stavite u plastičnu kutiju iz koje ga možete po potrebi izvaditi, oljuštiti deo i iskoristiti, a preostalo parče vratite ponovo u zamrzivač. Ukoliko je već oljušten, koren đumbira narendajte i spakujte – najbolje po kašičicu-dve – u plastične kesice.
Ukoliko želite da probate konzervirani đumbir, možete ga naseckati na krupnije komade pa ga preliti suvim šerijem. Preručite ga u teglu i čvrsto zatvorite, održaće se u frižideru nekoliko meseci.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka