Koliko puta ste poželeli tokom pripreme hrane da prosto imate sve oprano, oljušteno i sitno iseckano - kuvanje bi tad čak možda bilo i pravo uživanje! Nažalost, nema mašine ili aparata koji to mogu da urade umesto vas, ali postoje trikovi koji će vam ove poslove olakšati.

Naime, na Jutjubu je osvanuo vrlo koristan video o tome kako se na najjednostavniji način ljušte najkomplikovanije namirnice, a da trikovi koje su otkrili nisu još jedna prevara u nizu, dokazuje i broj pregleda i pozitivnih reakcija!

Ovaj video je od 12. juna 2019. godine, kada se i pojavio na ovoj platformi, pogledalo gotovo pet miliona ljudi, a komentari su mahom pozitivni, mada ima i onih koji tvrde da je sve prikazano bespotrebno. No, vi pogledajte i procenite sami - verujemo da će vam ipak nešto od ovoga koristiti.

U ovom video vodiču nam pokazuju kako da na najprostiji način oljuštimo nektarinu, paradajz, ananas, beli luk, ribu i morske plodove... No, nama je najzanimljivije bilo saznanje kako se može oguliti pomorandža - bez noža i tako da sok ne prska svuda naokolo.

Sve što treba da uradite jeste da uvučete kašiku ispod kore i zarotirate je sve dok se ne odvoji jedna polovina. Postupak potom ponovite i na drugoj polovini narandže. Uostalom, sve je prikazano u snimku, a slika govori više od 1000 reči!

Tekst: S.P.

Izvor: Blic žena