• Sastojci: 
  • malo više od pola pakovanja kora za baklavu i pite
  • 75 g otopljenog putera
  • 75 g suhomesnatog (šunka, suvi vrat,pršuta...)
  • 100 g kačkavalja
  • 1 struk iseckanog praziluka
  • 2 krupnija jajeta
  • 5 - 6 kašika kiselog mleka, jogurta ili gustog jogurta
  • po ukusu soli

Praziluk oprati, odstraniti spoljne listove i sitno iseckati samo beli i svetlozeleni deo i staviti u zdelu.

Suhomesnato i kačkavalj takođe iseckati na sitnije kocke i na kraju i kačkavalj iseckati na sitnije kocke. Sve zajedno izmešati i ostaviti sa strane.

Otopiti puter.

Na radnu površinu staviti jednu koru, blago je premazati sa otopljenim puterom, staviti drugu koru preko i nju premazati blago sa puterom i tako isto uraditi i sa trećom korom.

Sklopiti je u obliku harmonike i staviti u pekač, koji ste prethodno premazali sa puterom ili sprejom za pečenje.

Tako uradite i sa ostalim korama, ali ne smete da previše kora natrpate u pekač, mora da bude malo prostora između kora - ukupno se potroši 18 kora.

Rukom raspodelite iseckano suhomesnato, praziluk i sir svuda po malo između kora. Premazati kore odozgo sa malo preostalog putera.

Umutiti jaja dodati kiselo mleko ili jogurt i kašikom, svuda između nabora, sipati po malo.

Izvor: Pomoravka