Bakini saveti uvek su korisni i vredni, a s njima u kuhinji naprosto ne možete pogrešiti. 

1. Ako nemate pavlaku za zgušnjavanje sosa ili supe, dobra zamena je mešavina maslaca i mleka.

2. Maslac ili margarin izrendajte pa tako nećete morati da čekate da omekšaju za pripremu kolača.

3. Sveži sir pre upotrebe protisnite kroz sito kako biste dobili kompaktniju masu.

VIŠE: Bakini saveti za održavanje doma: šta sve čisti koka-kola

4. Za kuvanje bilo koje vrste testenine potrebno je puno vode: na svakih 250 g testenine ide oko 3 l vode.

5. Sok od pečenih voćnih kolača neće iscuriti iz testa ako testo pre pečenja posipate grizom ili hlebnim mrvicama.

6. Pecivo ili hleb od juče malo namočite vodom i ostavite nekoliko minuta u vrućoj rerni – postaće hrskavi kao da su sveži.

7. Da bi se kolač sa keksom dobro digao, pre pečenja, u sredinu zabodite jedan makaron.

Izvor: Dnevno.hr