Svakodnevno kuvanje obroka ne mora vam oduzeti mnogo vremena. Uz ove savete i pametno planiranje možete znatno skratiti pripremu obroka za ukućane.
1. Ubrzajte kuvanje testenine tako što u lonac na šporetu sipate vodu prethodno zagrejanu u kuvalu.
VIŠE: Kulinarski trikovi: 10 trikova za veće uživanje u hrani
2. Kada recept traži maslac sa sobne temperature, tvrdi blok masnoće izrendajte i tako pospešite otapanje.
3. Skuvan pirinač možete smrznuti u zamrzivaču u manje porcije pa pre konzumacije nakratko zagrejati u mikrotalasnoj erni.
4. Kada vam je potreban paradajz za sos poslužite se konzervisanim pelatima ili gotovom salsom i tako skratite vreme pripreme koje biste inače potrošili na blanširanje, guljenje kožice i sečenje crvenih plodova.
5. Ne podgrevajte ostatke hrane, već ih transformišite u novo jelo. Ostatke sosaod mesa i povrća možete staviti u keramičku posudu, preko njih staviti lisnato testo, pa ispeći poput slane pite.
VIŠE: Kulinarski trikovi: 6 načina kako da iskoristite ostatke namirnica
6. Nemate vremena za pripremu sosa? U mikseru napravite zeleni pesto od stručka svežeg peršuna, limunovog soka, soli i maslinovog ulja za samo minut ili dva, pa prelijte preko povrća, mesa ili ribe.
7. Pileća prsa isecite na trakice, ispržite u tiganju ili voku dva do tri minuta i tako skratite njihovu termičku obradu, a ukus će ostati isti.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka