Četkica za zube

Kako biste uštedeli novac koji trošite na često kupovanje četkice za zube, potrebna je samo jedna stvar. Sipajte sirće u čašu i ostavite četkicu nekoliko sati da stoji. Ne zaboravite redovno da perete i posudice za četkice.

Rerna

Napravite pastu od sode bikarbone i vode. Tu smesu stavite na površinu i u unutrašnjost rerne i neka to odstoji preko noći. Mokrom krpom sve dobro obrišite. Nakon toga unutrašnjost poprskajte sirćetom i dobro očistite mokrom krpom. Vaša rerna je sada kao nova.

Drvena daska za sečenje

Za drvenu dasku za sečenje nisu neophodan deterdžent. Potreban su samo limun i sol! Uzmite pola limuna i so, istrljate dasku i isperite vodom. Osušite, a zatim  blago nauljite maslinovim uljem i prebrišite. Izbegavajte pranje  u mašini za sudove.

Tepsije

Kod zagorele masnoće u tepsiji ne pomaže ni četka za ribanje. Napravite mešavinu za čišćenje. Uzmite 1/4 šolje sode bikarbone i hidrogen, mešajte ova dva sastojka dok ne nastane kremasta smesa. Smesu utrljajte u tepsiju i ostavite da stoji nekoliko sati. Iznenadićete se rezultatom .

Dušek

Kako biste što bolje očistili dušek prvo ga usisajte. Nakon toga po celom dušeku pospite sodu bikarbonu pomešanu s par kapi eteričnog ulja (lavanda). Neka soda bikarbona odstoji na dušeku 2-3 sata, pa ga opet usisajte. Možete posle i prebrisati vlažnom krpom. Redovno ga okrećite. Promenite ga nakon maksimalno 10 godina.

Rende

Rende je jedan od kuhinjskih alata koje je najteže očistiti. Zato imamo rešenje za vas: uzmite jedan krompir i rendajte ga. Kiselina koja se nalazi u krumpiru rešiće sve ostatke na ovom kuhinjskom elementu. Nakon ovoga isperite ga vodom.

Mikrotalasna

Nemojte ribati mikrotalasnu pećnicu. Napunite keramičku ili vatrostalnu posudu sirćetom i vodom i stavite da stoji 2 minuta na najjačoj temperaturi u. Mikrotalasna pećnica će biti puna pare, a vi ćete svu prljavštinu jednostavno prebrisati.

Plastične igračke

Ne morate prati svaku igračkuposebno. Ukoliko imate perilicu suđa jednostavno skupite sve igračke i operite ih u mašini. Iscedite vodu iz gumenih patkica i figurica da se ne nakupi buđ.

Želuzine

Staru čarapu umočite u mešavinu vode i sirćeta i perite prorez po prorez.

Izvor: Dnevno.hr