Za šećernu glazuru:
- 360 g prah šećera
- 30 g glukoze
- 120 g vode
Za slatki sneg:
- 60 g belanaca
- 30 g prah-šećera
I još:
- 100 g naseckanih kandiranih pomorandži
- po 250 g neoljuštenih badema i oraha
- 50 g neslanih pistaća
- 50 g pinjola
- 240 g meda
- nekoliko listova oblandi
Priprema:
Stavite da provri šećer, glukoza i voda. U drugoj šerpici zakuvajte med. Ulupajte belanca u čvrst sneg sa šećerom. Čim med dostigne temperaturu od 125 stepeni, umešajte sneg od belanaca i sklonite s ringle. Šećerna masa bi u međuvremenu trebalo da je zagrejana na 145 stepeni. Pomešajte je s medom i belanacima, pa sve zajedno penasto mutite pet minuta. Na pleh rasporedite kandirano i koštunjavo voće, pa zagrejte u rerni na 100 stepeni i potom umešajte u smesu. Pleh obložite papirom za pečenje, stavite oblandu, premažite je smesom debljine 1 cm, prekrijte drugom oblandom, pa pokrijte zrnima pasulja (da pritisnu kolač). Ostavite 12 sati u frižideru, pa oštrim nožem isecite na kvadratiće.
Izvor: Lisa lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.