Za šećernu glazuru: 

  • 360 g prah šećera 
  • 30 g glukoze 
  • 120 g vode 

Za slatki sneg:

  • 60 g belanaca 
  • 30 g prah-šećera 

I još: 

  • 100 g naseckanih kandiranih pomorandži
  • po 250 g neoljuštenih badema i oraha 
  • 50 g neslanih pistaća 
  • 50 g pinjola 
  • 240 g meda 
  • nekoliko listova oblandi 

Priprema:

Stavite da provri šećer, glukoza i voda. U drugoj šerpici zakuvajte med. Ulupajte belanca u čvrst sneg sa šećerom. Čim med dostigne temperaturu od 125 stepeni, umešajte sneg od belanaca i sklonite s ringle. Šećerna masa bi u međuvremenu trebalo da je zagrejana na 145 stepeni. Pomešajte je s medom i belanacima, pa sve zajedno penasto mutite pet minuta. Na pleh rasporedite kandirano i koštunjavo voće, pa zagrejte u rerni na 100 stepeni i potom umešajte u smesu. Pleh obložite papirom za pečenje, stavite oblandu, premažite je smesom debljine 1 cm, prekrijte drugom oblandom, pa pokrijte zrnima pasulja (da pritisnu kolač). Ostavite 12 sati u frižideru, pa oštrim nožem isecite na kvadratiće. 

Izvor: Lisa lepa & srećna