- Sastojci:
- glavica kupusa
- 700-800 gr juneće plećke
- malo suvih rebara
- 2 glavice luka
- 2-3 šargarepe
- 1-2 paškanata ili peršuna
- 3-5 većih krompira
- šolja kuvanog paradajza
- lorberov list
- suvi začin
- aleva paprika
- list peršuna
Glavicu kupusa očistite od spoljnih listova i izvadite koren.
Isecite na četvrtine, pa svaku na šire trake. Poparite vrelom vodom, ostavite da odstoji desetak minuta i ocedite.
Luk, zelen i krompir očistite i iseckajte.
U dublju šerpu sipajte malo ulja pa ređajte sloj po sloj kupusa.
Na svaki stavite po nekoliko kocki mesa, malo luka i šargarepe, poneki komad krompira. Polijte sa pomalo ulja.
Posolite i pobiberite, pospite alevom paprikom.
Na dva-tri sloja dodajte i po list-dva lorbera.
Na kraju razmutite brašno u šoljici vode pa prelijte hladnom vodom da sve ogrezne.
Kad provri, krčkajte poklopljeno na tihoj ili srednjoj vatri dok sve ne bude mekano. Pred serviranje, pospite listom peršuna.
Recept: Kika kuvarica
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka