• Sastojci:
  • glavica kupusa
  • 700-800 gr juneće plećke
  • malo suvih rebara
  • 2 glavice luka
  • 2-3 šargarepe
  • 1-2 paškanata ili peršuna
  • 3-5 većih krompira
  • šolja kuvanog paradajza
  • lorberov list
  • suvi začin
  • aleva paprika
  • list peršuna

Glavicu kupusa očistite od spoljnih listova i izvadite koren.

Isecite na četvrtine, pa svaku na šire trake. Poparite vrelom vodom, ostavite da odstoji desetak minuta i ocedite.

Luk, zelen i krompir očistite i iseckajte.

U dublju šerpu sipajte malo ulja pa ređajte sloj po sloj kupusa. 

Na svaki stavite po nekoliko kocki  mesa, malo luka i šargarepe, poneki komad krompira. Polijte sa pomalo ulja.

Posolite i pobiberite, pospite alevom paprikom.

Na dva-tri sloja dodajte i po list-dva lorbera.

Na kraju razmutite brašno u šoljici vode pa prelijte hladnom vodom da sve ogrezne. 

Kad provri, krčkajte poklopljeno na tihoj ili srednjoj vatri dok sve ne bude mekano. Pred serviranje, pospite listom peršuna.

Recept: Kika kuvarica

Izvor: Lepa&Srećna