U tegle poređajte sadržinu od 3 kg seckanih tikvica, mini-luka, čeri-paradajza, i prelijte vrućim prelivom od 100 g soli, 200 g šećera, 1,5 l vinskog sirćeta, kašike kurkume, kašičice cimeta, 1/2 kašičice karija i 2 kašike zrna senfa.
Vreme pripreme: 20 minuta.
SAVET: Za konzerviranje krastavaca, karfiola, šargarepe, paprike, paradajza i sl., najprikladnije je vinsko sirće. Fini kiselkasti ukus konzerviranim namirnicama daje i jabukovo sirće. Kako samo sirće prilično produžava trajnost hrane, kod kiseljenja povrća ne morate upotrebljavati hemijske konzervanse.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka