Za dobar roštilj prvo je potrebno da napravite dobar žar, ne previše jak. Da meso bude sočno, niti reš pečeno niti sirovo, važno je da vatra bude prava.
Dok žar tinja, izvadite iz frižidera meso da se ugreje na sobnoj temperaturi. Meso ne sme hladno na roštilj.
Da bi komadi mesa imali finu koricu, uvaljajte ih u krupnu morsku so.
Što su komadi mesa tanji, brže će se ispeći središnji deo. Idealna debljina je 1-1,5 cm.
Rešetke roštilja namažite slaninom ili uljem i poslažite meso. Meso nemojte stalno okretati niti pritiskati kako bi bilo sočno i zadržalo najbolju aromu.
Dok je na rešetkama, meso nemojte premazivati marinadama. U njoj ono treba da odstoji pre stavljanja na rešetke.
Kada je pečeno skinite ga sa vatre i stavite u poklopljenu posudu da malo „odmori”. Tako će svi sokovi ostati u mesu.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka