Sastojci:

  • 2 struka mladog luka, oprana i očišćena
  • 4 kašike smrznutog graška (odmrznite ga unapred)
  • 1 tikvica (odsecite krajeve, prepolovite po dužini)
  • 2 kriške šunke
  • 100 gr feta sira
  • 4 jaja

Priprema:  Potražite pomoć neke odrasle osobe da vam uključi rernu na 180/160 stepeni. Iseckajte mladi luk, ubacite ga u činiju i dodate mu grašak.

Zatim, narendajte tikvice i dodajte ih ostatku povrća. Makazama možete iseckati šunku, a ukoliko to budete radili tačno iznad posude komadići šunke će upadati tačno u nju. U posudu potom rukama izdrobite feta sir. 

U posebnu posudu ubacite jaja i ne plašite se ukoliko vam pri razbijanju slučajno upadne komadić ljuske. Kašičicom je izvadite i tek kada ste sigurni da u jajetu više nema ničega dobro ga umutite dok se belance i žumance potpuno ne sjedine.

Jaja sipajte u prethodno pripremljene sastojke i promešajte.

Premažite uljem vatrostalnu posudu prečnika oko 16 cm. Sve sastojke sipajte u nju i zamolite nekog starijeg da vam posudu stavi u zagrejanu rernu na oko 30 minuta, sve dok jaje ne bude potpuno ispečeno.

Servirajte ga uz salatu i hrskav hleb. 

Vreme pripreme: 35 - 45 minuta