Potrebno je:
- 800 gr mlade koprive
- 60 gr maslaca
- 3 jaja
- šolja ovsenih pahuljica
- 50 gr struganog tvrdog sira
- mleveni biber, so
Priprema:
Koprive očistiti i popariti slanom kipućom vodom. Posle nekoliko minuta izvaditi i ocediti, iseckati i spustiti na 30 gr maslaca ili ulja da se dinsta sve dok voda ne uvri. U posebnom sudu penasto umutiti žumanca sa još 30 gr maslaca, u to usuti ovsene pahuljice, koprivu i sir. Dodati so i biber po ukusu, pa lagano u sve umutiti još i sneg od belanaca. Sipati u podmazanu tepsiju i peći na umerenoj vatri dvadesetak minuta.
Recept iz Lisinog poklon-dodatka "Kuvar samoniklog bilja", sačinjenog na osnovu knjige "Sunčeva trpeza", autorke Mirjane Petrović
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.