Sastojci za 4 osobe:
- 100 g dimljene slanine
- 8 velikih šampinjona
- so i biber
- 2 kašike seckanog peršuna
- 75 g prezle
- 100 g putera sa
- začinskim biljem
- 100 g rendanog parmezana
Kalorije: 410
Vreme pripreme: 35 minuta
Priprema:
Slaninu iseckanu na kockice propržiti na tiganju, tako da postane hrskava, pa je izvaditi na kuhinjski papir da se ocedi. Opranim šampinjonima odrezati peteljke i iseckati ih na kockice, a šeširiće prodinstati 1 minut na masnoći od slanine. Potom ih staviti u namašćenu vatrostalnu posudu, s udubljenjem prema gore, posoliti i pobiberiti.
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pomešati slaninu sa seckanim pečurkama, peršunom, prezlom, aromatizovanim puterom i 75 g parmezana. Fil malo pobiberiti i njime puniti pečurke. Posuti ih preostalim parmezanom i peći oko 15 minuta. Na pečurke se pre služenja mogu staviti kockice paradajza.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka