Sastojci za 4 osobe:

  • 100 g dimljene slanine
  • 8 velikih šampinjona
  • so i biber
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 75 g prezle
  • 100 g putera sa 
  • začinskim biljem
  • 100 g rendanog parmezana

Kalorije: 410
Vreme pripreme: 35 minuta

Priprema: 
Slaninu iseckanu na kockice propržiti na tiganju, tako da postane hrskava, pa je izvaditi na kuhinjski papir da se ocedi. Opranim šampinjonima odrezati peteljke i iseckati ih na kockice, a šeširiće prodinstati 1 minut na masnoći od slanine. Potom ih staviti u namašćenu vatrostalnu posudu, s udubljenjem prema gore, posoliti i pobiberiti. 

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pomešati slaninu sa seckanim pečurkama, peršunom, prezlom, aromatizovanim puterom i 75 g parmezana. Fil malo pobiberiti i njime puniti pečurke. Posuti ih preostalim parmezanom i peći oko 15 minuta. Na pečurke se pre služenja mogu staviti kockice paradajza.

Marija Jakob