Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g testenine
  • 300 g mini paradajza
  • 6 fileta sardela
  • 100 g crnih maslina 
  • (bez koštica)
  • 40 g kapra
  • 4 grančice bosiljka
  • 50 g parmezana u komadu
  • 50 ml belog balzamiko sirćeta
  • so, biber

Kalorije: 730
Vreme pripreme: 85 minuta

Priprema:
Testeninu skuvajte u dosta posoljene vode da bude al dente, pa je isperite i dobro ocedite. Paradajz isecite na četiri dela, sardele ocedite od ulja i svaku isecite na tri dela. Ocedite i masline i kapar. Bosiljak isperite i iščupajte mu listiće. Za dresing u posudi za salatu izmešajte sirće, so, biber i prstohvat šećera. Potom žicom umutite maslinovo ulje, dodajte testeninu, masline, kapar, paradajz i sardele, izmešajte i ostavite u frižideru jedan sat. Pre posluživanja salatu probajte i po potrebi je još začinite, umešajte bosiljak i pospite listićima parmezana.

Marija Jakob