Sastojci za 4 osobe:
- 400 g testenine
- 300 g mini paradajza
- 6 fileta sardela
- 100 g crnih maslina
- (bez koštica)
- 40 g kapra
- 4 grančice bosiljka
- 50 g parmezana u komadu
- 50 ml belog balzamiko sirćeta
- so, biber
Kalorije: 730
Vreme pripreme: 85 minuta
Priprema:
Testeninu skuvajte u dosta posoljene vode da bude al dente, pa je isperite i dobro ocedite. Paradajz isecite na četiri dela, sardele ocedite od ulja i svaku isecite na tri dela. Ocedite i masline i kapar. Bosiljak isperite i iščupajte mu listiće. Za dresing u posudi za salatu izmešajte sirće, so, biber i prstohvat šećera. Potom žicom umutite maslinovo ulje, dodajte testeninu, masline, kapar, paradajz i sardele, izmešajte i ostavite u frižideru jedan sat. Pre posluživanja salatu probajte i po potrebi je još začinite, umešajte bosiljak i pospite listićima parmezana.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.