Priprema:

Sastojci

250 g pilećeg mlevenog mesa
1 jaja
1 luk
250 g krompira
100 g kačkavalja
3 supene kašike brašna
peršun
so, biber

Umesite meso sa sitno seckane dve kašike luka, dodajući  so, jaje i biber. Umešajte i peršun.

Oblikujte ćuftice. Uvaljajte u brašno i ispržite u tiganju na ulju sa obe strane dok ne bude gotovo.

Ogulite krompir i isecite ga na kockice. Ispržite ga u tiganju sa uljem. Izvadite i ocedite.

U isti tiganj stavite ostali luk, prethodno iseckan na srednje komade i uvaljan u brašno. Izvadite i pomešajte ga sa krompirom.

U tepsiju za pečenje na dno stavite polovinu krompira sa lukom, odozgo poređajte ćuftice, a na njih stavite ostali krompir sa lukom.

Ćuftice sa krompirom pospite kačkavaljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se kačkavalj ne istopi.

Savet: alternativno, možete skuvati taljatele, izmešati ih sa malo kečapa i ulja i složiti u tepsiju pa završiti prema receptu.

Recept: Milica Pavlović

Izvor: Bonapeti