• Sastojci:
  • 4 krupna krompira
  • 2 veće šargarepe
  • kiseli krastavčići
  • tvrđi sir po izboru
  • 5 kuvanih jaja
  • majonez
  • biber i so

Priprema:

Oribajte dobro četkom krompir i šargarepu, pa ih skuvajte u posoljenoj vodi.

Ostavite ih da se prohlade, pa oljuštite. Skuvajte i jaja.

Krupno izrendajte krompir pa na tanjiru za serviranje formirajte prvi sloj salate viljuškom.

Premažite krompir majonezom (treba vam barem 2 kašike), pa izrendajte šargarepu i formirajte novi sloj ravnajući ga viljuškom. Premažite majonezom.

Sada narendajte kisele krastavčiće u sito pa iscedite sok i rasporedite preko šargarepa. Ponovo premažite majonezom.

Ponovite sloj krompira i šargarepe, mažući svaki majonezom.

Narendajte sir, pospite po krastavčićima, pa premažite majonezom. Oljuštite jaja i odvojite belanca pa ih narendajte preko salate. I ovaj sloj premažite majonezom, pa narendajte žumanca i ukrasite mirođijom.

Ostavite da se dobro rashladi u frižideru.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna