Sastojci:

  • 500 g mašnica (testenina)
  • 300 g šampinjona 
  • praziluk
  • 150 g spanaća 
  • 100 g čeri-paradajza 
  • 80 g gorgonzole 
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • so, biber 
  • po kašika majčine dušice i ruzmarina 
  • kašika soja-sosa 
  • 2 kašike semenki suncokreta
  • 1/2 vezice rukole

Odlična kombinacija mePriprema:

  1. Mašnice skuvajte u slanoj vodi i dobro ocedite.
  2. Šampinjone očistite, operite i po želji iseckajte. Praziluk očistite i isecite na kolutove. Spanać očistite, operite, osušite i eventualni sitnije isecite. Paradajz operite i isecite napola. Sir isecite na tanje kriške. 
  3. Zagrejte ulje u većem tiganju, pa propržite praziluk i šampinjone. Dodajte spanać i zajedno dinstajte. Umešajte paradajz, gorgonzolu i testeninu, pa posolite, pobiberite i začinite začinskim biljem i soja-sosom.
  4. Semenke suncokreta propržite u tiganju bez ulja dok ne dobiju zlatnobraon boju. Rukolu operite, osušite i sitno isecite. Jelo prebacite u vatrostalnu posudu, pospite semenkama i rukolom i po želji garnirajte ruzmarinom.

Vreme pripreme: 45 minuta

Recepte piše: Marija jakob