Sastojci:
- 500 g mašnica (testenina)
- 300 g šampinjona
- praziluk
- 150 g spanaća
- 100 g čeri-paradajza
- 80 g gorgonzole
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- po kašika majčine dušice i ruzmarina
- kašika soja-sosa
- 2 kašike semenki suncokreta
- 1/2 vezice rukole
Odlična kombinacija mePriprema:
- Mašnice skuvajte u slanoj vodi i dobro ocedite.
- Šampinjone očistite, operite i po želji iseckajte. Praziluk očistite i isecite na kolutove. Spanać očistite, operite, osušite i eventualni sitnije isecite. Paradajz operite i isecite napola. Sir isecite na tanje kriške.
- Zagrejte ulje u većem tiganju, pa propržite praziluk i šampinjone. Dodajte spanać i zajedno dinstajte. Umešajte paradajz, gorgonzolu i testeninu, pa posolite, pobiberite i začinite začinskim biljem i soja-sosom.
- Semenke suncokreta propržite u tiganju bez ulja dok ne dobiju zlatnobraon boju. Rukolu operite, osušite i sitno isecite. Jelo prebacite u vatrostalnu posudu, pospite semenkama i rukolom i po želji garnirajte ruzmarinom.
Vreme pripreme: 45 minuta
Recepte piše: Marija jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.