Sastojci:
- 6 krmenadli bez kosti
- glavica crnog luka
- 1 kg krompira
- kašika brašna
- malo aleve paprike
- ulje
- so, biber
Priprema:
Krmenadle istucite maljem, posolite i dinstajte na ulju uz dolivanje po malo vode. Posebno ispržite sitno seckan luk. Krompir oljuštite, isecite na tanke kolutove i malo posolite.
Izmešajte krompir s lukom, sve sipajte u đuvečaru i odozgo poređajte krmenadle. Posebno razmutite kašiku brašna, alevu papriku, malo ulja i vode, da se razbiju grudvice. Prelijte krompir da ogrezne. Posolite i pobiberite, i sve stavite da se pece na 180-200 stepeni dok krompir sasvim ne omekša.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka