Potrebno je za 4 osobe:

  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • paprika
  •  2 kašike maslinovog ulja
  • 500 g pasiranog paradajza
  • 150 ml crnog vina
  • 50 g crnih maslina bez koštice
  • so
  • 2 kašičice ruzmarina
  • 4 fileta pilećih grudi
  • biber
  • 2 kašike ulja
  • 2 grančice ruzmarina

Priprema:

1. Očistite crni i beli luk i isecite na kockice. Papriku operite, očistite i isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje, pa na njemu izdinstajte crni i beli luk. Dodajte paradajz, papriku i vino. Sos kuvajte 10 minuta uz stalno mešanje. Dodajte masline i zagrejte sos. Začinite solju i biberom. Po želji umešajte iglice ruzmarina.

2. Meso operite, obrišite da se prosuši, posolite i pobiberite. Pržite ga sa svake strane po 5 minuta na kašiki ulja. Meso servirajte na toplom sosu.

Vreme pripreme: 20 minuta

Recepte piše: Marija Jakob