Potrebno je za 4 osobe:
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- paprika
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500 g pasiranog paradajza
- 150 ml crnog vina
- 50 g crnih maslina bez koštice
- so
- 2 kašičice ruzmarina
- 4 fileta pilećih grudi
- biber
- 2 kašike ulja
- 2 grančice ruzmarina
Priprema:
1. Očistite crni i beli luk i isecite na kockice. Papriku operite, očistite i isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje, pa na njemu izdinstajte crni i beli luk. Dodajte paradajz, papriku i vino. Sos kuvajte 10 minuta uz stalno mešanje. Dodajte masline i zagrejte sos. Začinite solju i biberom. Po želji umešajte iglice ruzmarina.
2. Meso operite, obrišite da se prosuši, posolite i pobiberite. Pržite ga sa svake strane po 5 minuta na kašiki ulja. Meso servirajte na toplom sosu.
Vreme pripreme: 20 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka