Potrebno je:

  • 250 g pilećeg mesa iz supe (bez kože i kostiju)
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • šolja pileće supe
  • 1/2 šolje mleka
  • kašika soka od limuna (ili belo sirće)
  • so, biber

Priprema: Na malo ulja propržite sitno seckan beli luk na srednjoj temperaturi. Dodajte brašno i promešajte, nalijte supom i mlekom. Mešajte dok se ne zgusne. Dodajte sirće ili sok od limuna i po potrebi još mleka ili supe. Začinite solju i biberom. U gotov sos dodajte meso skuvano za supu i iskidano na veće komade.

Vreme pripreme: 15 minuta

Napomena: Ajmokac je najbolja varijanta za meso iz pileće ili kokošje supe, dok je rinflajš „rezervisan” za goveđu, juneću ili teleću supu.

Recepte piše: Milja Lukić