Potrebno je:
- 250 g pilećeg mesa iz supe (bez kože i kostiju)
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- šolja pileće supe
- 1/2 šolje mleka
- kašika soka od limuna (ili belo sirće)
- so, biber
Priprema: Na malo ulja propržite sitno seckan beli luk na srednjoj temperaturi. Dodajte brašno i promešajte, nalijte supom i mlekom. Mešajte dok se ne zgusne. Dodajte sirće ili sok od limuna i po potrebi još mleka ili supe. Začinite solju i biberom. U gotov sos dodajte meso skuvano za supu i iskidano na veće komade.
Vreme pripreme: 15 minuta
Napomena: Ajmokac je najbolja varijanta za meso iz pileće ili kokošje supe, dok je rinflajš „rezervisan” za goveđu, juneću ili teleću supu.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.