• Sastojci:
  • 1 kg ćurećih grudi
  • ulje za pečenje
  • Marinada:
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • kašika limunovog soka
  • 1/2 kašičice ruzmarina
  • 2 kašičice senfa
  • 2 čena belog luka
  • so, biber

Priprema:

Ćuretinu operite i prosušite papirnim ubrusom. U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, ruzmarin, senf, drobljen beli luk, so i biber. Marinadom premažite meso i ostavite nek malo odstoji.

Mariniranu ćuretinu kratko pržite u tiganju sa svih strana, a zatim je stavite da se peče na 180 stepeni oko 60 minuta, prekrivena aluminijumskom folijom. Za vreme pečenja povremeno podlijte meso vodom. Služi se sečena na režnjeve, uz kuvano povrće.

Ukoliko niste na dijeti, tokom pečenja meso možete da premazujete maslacem kako bi dobilo lepšu boju.

Recept piše: Milja Lukić