- Sastojci:
- 1 kg ćurećih grudi
- ulje za pečenje
- Marinada:
- 3 kašike maslinovog ulja
- kašika limunovog soka
- 1/2 kašičice ruzmarina
- 2 kašičice senfa
- 2 čena belog luka
- so, biber
Priprema:
Ćuretinu operite i prosušite papirnim ubrusom. U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, ruzmarin, senf, drobljen beli luk, so i biber. Marinadom premažite meso i ostavite nek malo odstoji.
Mariniranu ćuretinu kratko pržite u tiganju sa svih strana, a zatim je stavite da se peče na 180 stepeni oko 60 minuta, prekrivena aluminijumskom folijom. Za vreme pečenja povremeno podlijte meso vodom. Služi se sečena na režnjeve, uz kuvano povrće.
Ukoliko niste na dijeti, tokom pečenja meso možete da premazujete maslacem kako bi dobilo lepšu boju.
Recept piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka