• Sastojci (za 4 osobe):
  • 2 glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • 4 svinjske šnicle (po 160 g)
  • 3 kašike ulja
  • so, biber
  • 2 dl pavlake
  • kašika limunovog soka
  • 2 grančice majčine dušice

Priprema:

Rernu zagrejte na 80 stepeni. Oljuštite crni luk, pa jednu glavicu nasecite na kolutove, a drugu na kockice. Oljuštite i beli luk i isecite na kockice. Meso ispržite na vrelom ulju u velikom tiganju 3-4 minuta sa svake strane. Na kraju dodajte kolutove luka u kratko ih propržite. Sve izvadite i držite u zagrejanoj rerni.

2 Kockice obe vrste luka dinstajte oko dva minuta u masnoći od prženja, zatim ih posolite i pobiberite. Dodajte pavlaku i sok od limuna, pa sve sastojke dobro ispasirajte. Operite majčinu dušicu i dodajte u sos, pa ostavite da vri 5-10 minuta, a onda ga začinite. Poslužite uz šnicle zajedno s kolutovima luka.

Vreme pripreme: 45 minuta

Recepte piše: Marija Jakob