Sastojci:

  • 30 gr brašna
  • 800 gr pilećih fileta
  • so i biber
  • kašika maslinovog ulja
  • 30 gr putera
  • dve kašike svežeg, seckanog peršuna
  • 500 gr šampinjona, seckanih na četvrtine
  • 50 ml suvog belog vina
  • 50 ml pilećeg bujona

    Priprema:

    Posolite i pobiberite pileće filete pa ih uvaljajte u brašno.

    Zagrejte ulje i puter u tiganju pa ispržite filete do zlatnožute boje, oko tri minute sa po svake strane. Izvadite na tanjir i ovlaš prekrijte aluminijumskom folijom. 

    Smanjite vatru pa dodajte preostali puter  i pečurke. Prodinstajte ih dok ne omekšaju, oko šest minuta. Dodajte vino i bujon, pa dinstajte dok ne uvri oko polovine tečnosti (oko tri minuta). Posolite i pobiberite, vratite piletinu u tanjir kao i svu tečnost koju je pustila, pospite peršunom.

    Vreme pripreme: 25 minuta.