Sastojci:
- 30 gr brašna
- 800 gr pilećih fileta
- so i biber
- kašika maslinovog ulja
- 30 gr putera
- dve kašike svežeg, seckanog peršuna
- 500 gr šampinjona, seckanih na četvrtine
- 50 ml suvog belog vina
- 50 ml pilećeg bujona
Priprema:
Posolite i pobiberite pileće filete pa ih uvaljajte u brašno.
Zagrejte ulje i puter u tiganju pa ispržite filete do zlatnožute boje, oko tri minute sa po svake strane. Izvadite na tanjir i ovlaš prekrijte aluminijumskom folijom.
Smanjite vatru pa dodajte preostali puter i pečurke. Prodinstajte ih dok ne omekšaju, oko šest minuta. Dodajte vino i bujon, pa dinstajte dok ne uvri oko polovine tečnosti (oko tri minuta). Posolite i pobiberite, vratite piletinu u tanjir kao i svu tečnost koju je pustila, pospite peršunom.
Vreme pripreme: 25 minuta.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.