Sastojci (za 4 osobe):
- 1 plavi patlidžan
- po dve crvene i žute paprike
- 400 g tikvica
- so, biber
- 250 g paradajza
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- kašika isitnjene majčine dušice
- lovorov list
- 12 jagnjećih kotleta (od oko 60 g)
Priprema:
Povrće, sem paradajza, očistite i isitnite. Patlidžan malo posolite. Paradajz zasecite u obliku krsta, prelijte vrelom vodom i oljuštite, presecite na četiri dela, uklonite semenke i iseckajte na kockice. Luk i beli luk oljuštite, naseckajte i propržite na dve kašike ulja. Patlidžan osušite papirnim ubrusima i dodajte ga luku i belom luku zajedno sa majčinom dušicom i lovorom. Poklopite i ostavite da lagano vri 15 minuta. Nakon pet minuta dodajte tikvice, paradajz i paprike. Začinite. Jagnjeće kotlete operite, osušite i pržite 2-3 minuta sa svake strane na preostalom ulju. Izvadite ih, začinite i poslužite s povrćem.
Vreme pripreme: 45 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.