Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 plavi patlidžan
  • po dve crvene i žute paprike
  • 400 g tikvica
  • so, biber
  • 250 g paradajza
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • kašika isitnjene majčine dušice
  • lovorov list
  • 12 jagnjećih kotleta  (od oko 60 g)

Priprema:

    Povrće, sem paradajza, očistite i isitnite. Patlidžan malo posolite. Paradajz zasecite u obliku krsta, prelijte vrelom vodom i oljuštite, presecite na četiri dela, uklonite semenke i iseckajte na kockice. Luk i beli luk oljuštite, naseckajte i propržite na dve kašike ulja. Patlidžan osušite papirnim ubrusima i dodajte ga luku i belom luku zajedno sa majčinom dušicom i lovorom. Poklopite i ostavite da lagano vri 15 minuta. Nakon pet minuta dodajte tikvice, paradajz i paprike. Začinite. Jagnjeće kotlete operite, osušite i pržite 2-3 minuta sa svake strane na preostalom ulju. Izvadite ih, začinite i poslužite s povrćem.

    Vreme pripreme: 45 minuta

    Recepte piše: Marija Jakob

    Idealna večera za goste i ukusan, zdrav, izdašan tanjir pun boja i ukusa. Ovo je izvanredan recept za prave gurmane. Foto: LepaiSrecna