- Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca, opranih i osušenih
- 1/4 šolje vode
- 3 kašike meda
- 6 čena belog luka, sitno iseckanog
- 1 kašičica luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica smeđeg šećera
- so i biber da se začini piletina
Priprema:
Ukoliko imate cela pileća krilca, isecite ih na tri dela, a mali vrh koji je na kraju bacite.
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a tepsiju obložite papirom za pečenje.
Posolite i pobiberite krilca i poređajte u tepsiju. Pecite ih od 45 min do sat vremena u zavisnosti koliko želite da krilca budu hrskava. Na pola pečenja, okrenite ih da i druga strana bude hrskava.
Preostale sastojke pomešajte i kuvajte na umerenoj vatri dok sos ne proključa. Zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta sve dok se smesa ne zgusne.
Krilca ubacite u dublju posudu, prelite ih sosom i mešajte dok svako krilce ne bude potpuno prekriveno.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka