Fileti u testu sa pečurkama
Sastojci:
- 4 svinjska fileta (400 g)
- 900 g odmrznutog lisnatog testa
- 1 kg šampinjona
- 2 luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike putera
- 4 žumanceta
- 4 kašike pavlake
- so, biber
Priprema: Filete začinite. Tri ploče lisnatog testa stavite jednu preko druge pa ih razvaljajte na dimenzije 20x30 cm. Ugrejte rernu na 200 stepeni. Pečurke očistite i iseckajte. Iseckajte crni i beli luk. Izdinstajte luk na puteru. Dodajte pečurke, pa pecite oko 15 minuta. Odlijte višak tečnosti. Razvucite smesu od pečuraka preko testa, pa preko toga stavite jedan file i urolajte. Polijte s malo vode pa pritisnite. Rolate stavite na podmazan pleh. Žumance umutite sa pavlakom pa time premažite rolate. Pecite ih 40 minuta. Isecite na komade i servirajte toplo ili hladno.
Vreme pripreme: 70 minuta
Korpice sa sirom sa začinskim biljem
Sastojci:
- 400 g lisnatog testa
- 3 kašike ulja
- 400 g krem-sira (ili mocarele)
- čen belog luka
- kašičica isitnjenog začinskog bilja
- šest čeri-paradajza
- so, biber
Priprema: Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kalup za mafine podmažite, a testo razvaljajte, pa ga isecite na 24 kvadrata (15x15 cm). U svako udubljenje kalupa stavite po tri kvadrata testa i premažite ga uljem. Testo pecite u rerni oko 15 minuta. Krem-sir pomešajte sa začinskim biljem, pobiberite i posolite. Korpice filujte krem-sirom i na svaku stavite polovinu čeri-paradajza.
Vreme pripreme: 20 minuta
Punjeni paradajz sa filom od tunjevine
Sastojci:
- 250 g zamrznutog lisnatog testa
- konzerva tunjevine
- kašika očišćenih crnih maslina
- kašičica kapara (iz tegle)
- kašičica naseckanog bosiljka
- 4 kašike narendanog tvrdog sira
- 4 paradajza
- glavica luka
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo. Podmažite četiri udubljenja kalupa za mafine. Masline i kapar naseckajte, a luk isecite na kockice. Pomešajte kapar, masline, tunjevinu i bosiljak. Paradajzu skinite „poklopac “ i uklonite koštice. Razvaljajte zajedno dva komada lisnatog testa na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ih isecite na četiri kvadrata. Obložite testom udubljenja kalupa i u svako stavite izdubljeni paradajz. Filujte smesom od tunjevine, pospite narendanim sirom i pecite 20-25 minuta.
Vreme pripreme: 50 minuta
Tekst: Nenad Blagojević
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.