Sastojci za 1 osobu:

  • 2 fileta lista (romba)
  • kašika soka od limuna
  • 200 g krompira
  • grančica mirođije
  • ½ kašičice rena
  • 50 g kockica dimljene šunke
  • ½ vlašca ili mladog luka
  • kašičica putera
  • 100 ml bujona
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • ½ kašičice gustina
  • so, biber

Kalorije: 500
Vreme pripreme: 35 minuta

Priprema:
Ribu operite, prosušite kuhinjskom krpom, pokapajte sokom od limuna, posolite i pobiberite. Krompir oljuštite, operite i kuvajte u posoljenoj vodi 25 minuta, a mirođiju naseckajte. Filete stavite jedan do drugoga (sa kožom prema gore), premažite renom i pospite mirođijom, pospite sa 3/4 kockice šunke, umotajte ih i učvrstite čačkalicama. 

Vlašac ili mladi luk naseckajte i propržite na vrućem puteru. Dodajte bujon i pavlaku, pa pustite da se krčka oko 5 minuta. Dodajte riblje rolnice, na laganoj vatri ih krčkajte 15-18 minuta. Onda ih izvadite, sos zgusnite gustinom koji ste razmutili u malo hladne vode. Krompir propasirajte i poslužite uz rolnice sa renom, šunkom i umakom.

Marija Jakob