Sastojci za 1 osobu:
- 2 fileta lista (romba)
- kašika soka od limuna
- 200 g krompira
- grančica mirođije
- ½ kašičice rena
- 50 g kockica dimljene šunke
- ½ vlašca ili mladog luka
- kašičica putera
- 100 ml bujona
- 50 ml pavlake za kuvanje
- ½ kašičice gustina
- so, biber
Kalorije: 500
Vreme pripreme: 35 minuta
Priprema:
Ribu operite, prosušite kuhinjskom krpom, pokapajte sokom od limuna, posolite i pobiberite. Krompir oljuštite, operite i kuvajte u posoljenoj vodi 25 minuta, a mirođiju naseckajte. Filete stavite jedan do drugoga (sa kožom prema gore), premažite renom i pospite mirođijom, pospite sa 3/4 kockice šunke, umotajte ih i učvrstite čačkalicama.
Vlašac ili mladi luk naseckajte i propržite na vrućem puteru. Dodajte bujon i pavlaku, pa pustite da se krčka oko 5 minuta. Dodajte riblje rolnice, na laganoj vatri ih krčkajte 15-18 minuta. Onda ih izvadite, sos zgusnite gustinom koji ste razmutili u malo hladne vode. Krompir propasirajte i poslužite uz rolnice sa renom, šunkom i umakom.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.