Sastojci za 4 osobe:
- 250 g basmati pirinča
- 600 g ćurećih grudi
- čen belog luka
- glavica luka
- 4 kašike ulja
- 300 g usitnjenog paradajza
- kašičica karija u prahu
- 150 ml bujona
- 50 g badema u štapićima
- 4 grančice svežeg korijandera
- 50 ml slatko-ljutog čili sosa
- so, biber
Kalorije: 580
Vreme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Pirinač skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Ćuretinu isecite na tračice, a luk i beli luk sitno naseckajte.U voku zagrejte 2 kašike ulja, na brzinu propržite meso. Posolite ga i pobiberite, izvadite iz tiganja. Dodajte ostatak ulja, zagrejte ga i propržite luk i beli luk. Umešajte paradajz, pospite karijem, podlijte bujonom i ostavite da se krčka oko 3 minuta.
Vratite meso, dodajte bademe, pržite još 3 minuta.Korijander naseckajte, umešajte ga, kao i 50 ml gotovog sosa, probajte i po potrebi još začinite. Tako pripremljen kari poslužite sa kuvanim pirinčem.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka