Sastojci za 4 osobe:

  • 250 g basmati pirinča
  • 600 g ćurećih grudi
  • čen belog luka
  • glavica luka
  • 4 kašike ulja
  • 300 g usitnjenog paradajza
  • kašičica karija u prahu
  • 150 ml bujona
  • 50 g badema u štapićima
  • 4 grančice svežeg korijandera
  • 50 ml slatko-ljutog čili sosa
  • so, biber

Kalorije: 580
Vreme pripreme: 20 minuta

Priprema:
Pirinač skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Ćuretinu isecite na tračice, a luk i beli luk sitno naseckajte.U voku zagrejte 2 kašike ulja, na brzinu propržite meso. Posolite ga i pobiberite, izvadite iz tiganja. Dodajte ostatak ulja, zagrejte ga i propržite luk i beli luk. Umešajte paradajz, pospite karijem, podlijte bujonom i ostavite da se krčka oko 3 minuta.

Vratite meso, dodajte bademe, pržite još 3 minuta.Korijander naseckajte, umešajte ga, kao i 50 ml gotovog sosa, probajte i po potrebi još začinite. Tako pripremljen kari poslužite sa kuvanim pirinčem.

Marija Jakob