Sastojci za 4 osobe:
- čen belog luka
- 350 ml bujona
- 120 g palente
- 400 g junetine za ramstek
- 4 kašike margarina ili maslaca
- 150 g sitnijeg luka ili ljutike
- 500 g pripremljenog instant sosa od pečenja
- 4 kašičice balzamiko sirćeta
- 30 g maslaca
- kašika maslinovog ulja
- so, biber
Kalorije: 470
Vreme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Beli luk naseckajte, umešajte u bujon, stavite na vatru da zakuva pa izmiksujte. Umešajte palentu i prema uputstvu na pakovanju na laganoj vatri mešajte dok palenta ne bude kuvana. Ramstek pržite na margarinu sa svake strane po 4-5 minuta, posolite i pobiberite.
Luk isecite na kriške, pržite sa mesom poslednjih 5 minuta. Nakon što izvadite meso, umešajte instant-sos i sirće, stavite na vatru da zavri, po potrebi posolite i pobiberite. Umešajte hladan maslac na listiće da se sos poveže.Palentu dodatno začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Služite uz ramstek i sos sa lukom.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.