• Sastojci:
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • 10 pečenih paprika, većih, očišćenih
  • 1 jaje
  • 1 kisela pavlaka (čaša 180 ml)
  • 1 kašika suvog začina
  • malo soli i bibera
  • 1 čaša vode
  • 3-4 kašike ulja

Priprema:

Iseckati crni luk, dodati mu malo vode i suvi začin pa dinstati 15 minuta da omekša.

Dodati zatim mleveno meso i nastaviti dinstanje uz dodavanje malo vode.

Dinstati nekih 20 minuta pa skloniti sa vatre.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.

Uzeti vatrostalnu ili keramičku tepsiju, posudu pa nauljiti.

Papriku “otvoriti”, raseći i podeliti na tri dela.

Pokriti dno posude rastvorenim paprikama, preko staviti pola mesa, pa sloj paprike i opet meso.

Odgore staviti ostatak paprike, ako imate malo manje nije strašno.

Srednji red paprike možete zameniti gore pomenutim krompirom.

Umutiti jaje, pavlaku, vodu, so, biber i preliti preko složenih sastojaka.

Staviti da se peče sat, do sat ipo zavisno od rerne i koliko posudi treba da se zagreje.

Gotovo je kada se uhvati lepa korica.

Poslužiti toplo.

Izvor: Domaći recepti