Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • 2 glavice luka
  • 1 dl pasiranog paradajza
  • so
  • biber
  • mešavina začina
  • mlevena crvena paprika
  • čili
  • kari
  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta

Priprema: Na malo ulja prodinstati sitno seckan luk, pa kad postane staklast dodati mleveno meso. Kratko dinstati, pa dodati i rendanu šargarepu, začine, po ukusu so, biber, mešavinu začina, kari, čili i papriku. Preliti pasiranim paradajzom, sa malo vode, dodati seckan peršun, pa kratko krčkati. 

Krompir oljuštiti, iseći na kolutove, pa skuvati do pola u vodi vodi. Procediti, posoliti, pa polovinu poređati u vatrostalni sud, preko staviti dinstano meso.

Preko mesa staviti drugu polovinu kuvanog krompira, preliti umućenim jajetom i jogurtom, pa zapeći u rerni zagrejanoj na 200 C, dok ne porumeni.

Izvor: Recepti