• Sastojci (za 4 osobe):
  • 600 g pilećeg belog mesa bez kostiju
  • 200 g svežih šampinjona
  • 100 ml ulja
  • 200 ml neutralne pavlake (pavlaka za kuvanje)
  • 1 kašika vegete
  • malo soli i bibera
  • 2 kašike parmezana
  • malo peršunovog lista
  • 1/2 kašike brašna
  • 100 ml vode

Belo meso iseći na kockice pa ga posuti vegetom. Zagrejati u dubljem tiganju ulje pa staviti belo meso i propržiti ga sa svih strana između 10 i 15 minuta.

Dok se meso prži iseckati šampinjone na listiće.

Kada je meso gotovo povaditi ga pa na ulju koje je preostalo propržiti i šampinjone koje posolite čim stavite da se proprže.

Pročitajte i: Brzo i lako: Pohovana pileća prsa iz rerne (VIDEO)
Kada su i šampinjoni gotovi, za nekih 5 minuta dodate meso, sipate pavlaku za kuvanje i vodu.

Zatim dodate malo bibera i peršunovog lista. Smanjite vatru na srednje.

Kada provri razmutite brašno u malo vode i dodajte u sos.

Promešate i ugasite šporet. Ostavite još malo na vrućoj ringli da krčka, pa na kraju kada se krčkanje smiri dodajte pamezan i opet promešajte.

Dok se sve to kuva sa strane obarite testeninu i poslužite uz jelo.

Izvor: Stvar ukusa