• Sastojci:
  • 60 g ulja
  • 500 g belog pilećeg mesa
  • 3 čena belog luka
  • 80 g crnog luka
  • 40 g ljute papričice
  • 40 g mladog luka
  • 80 g proprženog badema
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike šećera
  • 1 dl pileće supe
  • 2 kašičice skroba

Ulje zagrejte, dodajte komadiće mesa i mešajući brzo propržite.

Dodajte sitno sečen beli luk, luk, papričicu, mladi luk i grubo istucane bademe i sve dobro promešajte, pa pržite 3 minuta.

Dodajte soja sos, šećer i biber.

U supi rastvorite skrob, prelijte i kratko prokuvajte dok se sos ne zgusne.

Servirajte odmah.

NAPOMENA: prženoj piletini možete dodati brzo prženo ili bareno povrće po želji - šargarepu, brokoli ili šampinjone.

Odličan prilog biće bareni pirinač.

Izvor: Stvar ukusa / Kuvaj sam