- Sastojci:
- 60 g ulja
- 500 g belog pilećeg mesa
- 3 čena belog luka
- 80 g crnog luka
- 40 g ljute papričice
- 40 g mladog luka
- 80 g proprženog badema
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike šećera
- 1 dl pileće supe
- 2 kašičice skroba
Ulje zagrejte, dodajte komadiće mesa i mešajući brzo propržite.
Dodajte sitno sečen beli luk, luk, papričicu, mladi luk i grubo istucane bademe i sve dobro promešajte, pa pržite 3 minuta.
Dodajte soja sos, šećer i biber.
U supi rastvorite skrob, prelijte i kratko prokuvajte dok se sos ne zgusne.
Servirajte odmah.
NAPOMENA: prženoj piletini možete dodati brzo prženo ili bareno povrće po želji - šargarepu, brokoli ili šampinjone.
Odličan prilog biće bareni pirinač.
Izvor: Stvar ukusa / Kuvaj sam
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka