• Sastojci: 
  • 1 kg skuše
  • 5 čena belog luka
  • 400 g blitve
  • 300 g krompira
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 50 ml belog vina
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1/2 kašičice bibera
  • po potrebi so
  • 1 limun - sok

Priprema:

Odgovarajuću posudu premazati maslinovim uljem i u nju staviti posoljene skuše. Dodati sitno iseckan beli luk, preliti sokom od limuna i posuti bosiljkom.

Skuše peći u rerni na 200 stepeni 15 minuta, zatim ih okrenuti i peći još 10 minuta.

Za to vreme blitvu iseckati i propržiti kratko, dodati sitno seckani beli luk, so, biber i naliti belim vinom.

Krompir obariti u slanoj vodi.

Servirati sve zajedno na tanjiru i posuti peršunovim listom.

Izvor: Recepti

Pročitajte još:

RECEPTI ZA JELA S RIBOM