- Sastojci:
- 1 kg skuše
- 5 čena belog luka
- 400 g blitve
- 300 g krompira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 50 ml belog vina
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica bosiljka
- 1/2 kašičice bibera
- po potrebi so
- 1 limun - sok
Priprema:
Odgovarajuću posudu premazati maslinovim uljem i u nju staviti posoljene skuše. Dodati sitno iseckan beli luk, preliti sokom od limuna i posuti bosiljkom.
Skuše peći u rerni na 200 stepeni 15 minuta, zatim ih okrenuti i peći još 10 minuta.
Za to vreme blitvu iseckati i propržiti kratko, dodati sitno seckani beli luk, so, biber i naliti belim vinom.
Krompir obariti u slanoj vodi.
Servirati sve zajedno na tanjiru i posuti peršunovim listom.
Izvor: Recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka