- Sastojci:
- 1 kg skuše
- 5 čena belog luka
- 400 g blitve
- 300 g krompira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 50 ml belog vina
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica bosiljka
- 1/2 kašičice bibera
- po potrebi so
- 1 limun - sok
Priprema:
Odgovarajuću posudu premazati maslinovim uljem i u nju staviti posoljene skuše. Dodati sitno iseckan beli luk, preliti sokom od limuna i posuti bosiljkom.
Skuše peći u rerni na 200 stepeni 15 minuta, zatim ih okrenuti i peći još 10 minuta.
Za to vreme blitvu iseckati i propržiti kratko, dodati sitno seckani beli luk, so, biber i naliti belim vinom.
Krompir obariti u slanoj vodi.
Servirati sve zajedno na tanjiru i posuti peršunovim listom.
Izvor: Recepti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.