Sečenje pilećih grudi na poseban "haselbak" način je tajna ovog atraktivnog i ukusnog jela, piše Lepa&Srećna.

Priprema:

Sastojci

500 gr pilećeg belog mesa
100 gr kačkavalja
100 gr slanine
ljuta papričica
so i biber
ulje

Rasecite meso na krupnije delove (ako je pile manje, uzmite dva bela mesa pa prepolovite).

Zasecite svaki komad po gornjoj površini, tako da zarez ide do oko 2/3 debljine komada (da liči na harmoniku).

U svaki zarez stavite, naizmenično, po parče slanine i kačkavalja.

U svaki drugi ili treći stavite komadić ljute papričice.

Vrlo malo posolite (pazite, slanina i kačkavalj su slani) i samo po ukusu pobiberite.

Pecite u podmazanom plehu, na oko 200C oko pola sata.

Recept: Kuvarica Kika

Izvor: Lepa&Srećna

RECEPTI SA PILETINOM