Sastojci:

  • 600 g krompira
  • veći patlidžan (oko 300 g)
  • veza ruzmarina
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • so, biber
  • kašičica majčine dušice
  • 370 g paradajza
  • 4 svinjske šnicle (po 120 g)
  • kašika listića badema
  • ½ kašike rendane kore limuna

Priprema:

Krompir i patlidžan ogulite i isecite na kockice. Operite ruzmarin, očupajte iglice i iseckajte što sitnije.

Komadiće patlidžana propržite na 3 kašike vrelog ulja. Začinite solju, biberom i isitnjenom majčinom dušicom, pa izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. U tiganj ubacite krompir i ruzmarin, promešajte, posolite i pobiberite. Dodajte paradajz i pokriveno kuvajte 10 minuta. Zatim dodajte patlidžan i nastavite da kuvate još 5 minuta. Na kraju sve još jednom začinite.

Šnicle očistite, operite, osušite, pokrijte celofanom i izlupajte, pa ih ispržite na 2 kašike vrelog ulja sa obe strane po 2-3 minuta. Posolite i pobiberite. Dodajte listiće badema i zajedno propržite.

Šnicle servirajte zajedno s povrćem i po želji ukrasite rendanom korom limuna ili grančicama ruzmarina.

Recepte piše: Marija Jakob