- Sastojci (za 4 osobe):
- 8 manjih svinjskih šnicli (po 100 g)
- so, biber
- brašno
- 3 kašike putera
- 100 g dimljene slanine
- glavica crnog luka
- 400 g šampinjona
- sok jednog limuna
- 400 ml bujona od mesa
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašike senfa
Priprema:
Svinjske šnicle operite i prosušite u kuhinjskoj krpi. Začinite ih solju i biberom, pa uvaljajte u brašno.
U tiganju zagrejte puter i pržite šnicle sa svake strane po 3 minuta.
Izvadite ih iz tiganja i ostavite na toplom mestu.
Slaninu isecite na kockice i propržite u tiganju bez dodavanja masnoće.
Očistite crni luk, isecite na kockice i dodajte slanini.
Pečurke očistite, isecite na četvrtine i prelijte limunovim sokom, pa dodajte slanini i crnom luku.
Dolijte bujon i ostavite da se kuva oko 8 minuta.
Umešajte pavlaku i senf, pa začinite solju i biberom.
Šnicle još jednom zagrejte u sosu. Ako je potrebno, dodajte gustin. Servirajte sa salatom.
Vreme pripreme: 25 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka