• Sastojci (za 4 osobe):
  • 8 manjih svinjskih šnicli (po 100 g)
  • so, biber
  • brašno
  • 3 kašike putera
  • 100 g dimljene slanine
  • glavica crnog luka
  • 400 g šampinjona
  • sok jednog limuna
  • 400 ml bujona od mesa
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kašike senfa

Priprema:

Svinjske šnicle operite i prosušite u kuhinjskoj krpi. Začinite ih solju i biberom, pa uvaljajte u brašno.

U tiganju zagrejte puter i pržite šnicle sa svake strane po 3 minuta.

Izvadite ih iz tiganja i ostavite na toplom mestu. 

Slaninu isecite na kockice i propržite u tiganju bez dodavanja masnoće.

Očistite crni luk, isecite na kockice i dodajte slanini.

Pečurke očistite, isecite na četvrtine i prelijte limunovim sokom, pa dodajte slanini i crnom luku. 

Dolijte bujon i ostavite da se kuva oko 8 minuta.

Umešajte pavlaku i senf, pa začinite solju i biberom. 

Šnicle još jednom zagrejte u sosu. Ako je potrebno, dodajte gustin. Servirajte sa salatom.

Vreme pripreme: 25 minuta

Recepte piše: Marija Jakob

RECEPTI ZA ŠNICLE