Potrebno je:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 4 kašike prezli
  • 4 kašike senfa
  • so, biber, ulje
  • 200 g sojinih ljuspica (kupuju se pripremljene)
  • 4 jaja
  • 1dl mineralna vode

Postupak pripreme:

Meso isecite na šnicle. Šnicle pripremite na sledeći način: istucajte jednu stranu šnicle, okrenite drugu stranu, pospite je sa malo prezli, a potom istucajte tu drugu stranu. Istucane šnicle posolite, pobiberite i premažite senfom. Tako pripremljene šnicle ostavite u hladnjaku 24 h.

U dubljoj posudi izmutite jaja i mineralnu vodu. Šnicle uvaljajte prvo u sojine ljuspice, zatim umočite u smjesu od jaja i mineralne vode, a potom ponovo uvaljajte u sojine ljuspice.

Šnicle pecite u vrelom ulju 2-3 minuta sa svake strane. Šnicle prevrnite jednom i to kad ste sigurni da je ta strana dobro zapečena. 

Šnicle izvadite na kuhinjski ubrus kako bi upile višak masnoće. 

Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u  Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.

Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.