Potrebno je:
- 500 g svinjskog mesa
- 4 kašike prezli
- 4 kašike senfa
- so, biber, ulje
- 200 g sojinih ljuspica (kupuju se pripremljene)
- 4 jaja
- 1dl mineralna vode
Postupak pripreme:
Meso isecite na šnicle. Šnicle pripremite na sledeći način: istucajte jednu stranu šnicle, okrenite drugu stranu, pospite je sa malo prezli, a potom istucajte tu drugu stranu. Istucane šnicle posolite, pobiberite i premažite senfom. Tako pripremljene šnicle ostavite u hladnjaku 24 h.
U dubljoj posudi izmutite jaja i mineralnu vodu. Šnicle uvaljajte prvo u sojine ljuspice, zatim umočite u smjesu od jaja i mineralne vode, a potom ponovo uvaljajte u sojine ljuspice.
Šnicle pecite u vrelom ulju 2-3 minuta sa svake strane. Šnicle prevrnite jednom i to kad ste sigurni da je ta strana dobro zapečena.
Šnicle izvadite na kuhinjski ubrus kako bi upile višak masnoće.
Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.
Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka