Priprema:
Izmrvite sir u činiji, dodajte jaja, posolite po ukusu (prema tome koliko je slan sir). Dodajte prašak za pecivo, ujednačite smesu. Sipajte mleko i ulje i promešajte. U šolji pripremite vodu sa 2 kašike ulja.
Na dno podmazanog pleha stavite jednu koru tako da ivice prelaze preko ivica pleha. Poprskajte vodom sa uljem, pa postavite i drugu, poprečno, opet da ivice vire preko pleha. Sačuvajte dve kore za prekrivanje.
Sada jednu po jednu koru umačite u fil, pa zgužvanu pakujte u pleh, jednu uz drugu. Nemojte da ih pritiskate previše, treba da ostane vazduha između njih. Kad poređate jedan red, sledeće pakujte preko njih. Kad potrošite sve kore i fil, preostale dve upotrebite da prekrijete gibanicu odozgo.
Za preliv, umutite jaje, malo mleka i ulja pa prelijte preko gibanice i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 200 C stepeni.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka