Priprema:

Sastojci

3 jaja
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1 šolja mleka
1 šolja ulja
1 prašak za pecivo
100 gr sira
100 gr spanaća
so

Umutiti belanca pa dodati jedno po jedno žumance i posoliti.

Dodavati naizmenično kukuruzno i pšenično brašno (pomešano sa praškom za pecivo), uz mleko, tako da se lako muti.

Spanać kratko probariti, samo da svene pa izmiksati u blenderu.

Sir usitniti viljuškom.

Odvojiti deo mase pa umešati spanać i dobro ujednačiti smesu.

U drugi deo dodati sir.

Dobro podmazati tepsiju. Sipati testo sa sirom i pažljivo išarati testom sa spanaćem.

Peći oko pola sata na temperaturi od oko 220C stepeni.

Proveriti da li je pečeno čačkalicom. Proja treba da lepo porumeni.

Napomena: kukuruzno brašno možete zameniti pšeničnim grizom, proja će biti izuzetno ukusna i imati lepu teksturu. 

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna