- Sastojci:
- 500 gr pšeničnog ili ražanog brašna
- (ili mešavine integralnog brašna po ukusu)
- 1 kašičica soli
- pola kockice kvasca
Zamesite testo i ostavite da stoji na toplom, pokriveno, dok se ne udvostruči.
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Testo ovlaš premesite i testo sipajte u pleh obložen pek-papirom pa ga ostavite da još malo naraste.
Pecite desetak minuta pa smanjite temperaturu na 180 i tako pecite još pola sata. Proverite da li je hleb pečen (vrhom oštrog noža), pa ga izvadite iz rerne i ostavite u plehu još desetak minuta.
Zatim ga toplog umotajte u krpu i ostavite da se potpuno ohladi.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka